De Graafschap wint bij Roda JC - Heracles verliest van VVV Venlo

Niets is te gek in de Nederlandse Eredivisie dit jaar. Twee goed draaiende teams uit de middenmoot, Roda JC en Heracles Almelo, verloren vanavond verrassend van degradatiekandidaten De Graafschap en VVV Venlo. Roda JC verloor zelfs thuis met 0-2, van hekkensluiter De Graafschap. VVV Venlo won thuis met 3-1.

Bij VVV-Venlo, de ploeg van trainer Ton Lokhoff, scoorden Uche Nwofor, Yanic Wildschut en Robert Cullen. Alleen Lerin Duarte deed voor Heracles Almelo iets terug.

Nwofor strafte een fout van Antoine van der Linden af. Via Wildschut werd het na een klein halfuur 2-0. Duarte deed kort voor rust iets terug, maar Heracles slaagde er in de tweede helft niet in om gelijk te maken. Een uitbraak van VVV leverde in de 90e minuut de 3-1 van Cullen op.

Heracles-trainer Peter Bosz werd door scheidsrechter Kevin Blom vanwege commentaar op de leiding naar de tribune gestuurd.

VVV, dat zestiende staat, heeft nu 22 punten.

Verliezend Roda JC eigenlijk betere ploeg

Roda JC wist de punten niet in Limburg te houden. De Graafschap won door treffers van Rydell Poepon en Soufian el Hassnaoui. Gek koetserde Roda JC veruit het meeste balbezit en kreeg logischerwijs ook die ploeg beste kansen.

Vooral Sanharib Malki en Mads Junker verschenen met enige regelmaat gevaarlijk voor het doel van de tegenstander uit Doetinchem. Maar beide spitsen waren slordig bij het afwerken of stuitten na wel een geslaagde poging op doelman Yves De Winter, die een uitstekende indruk maakte.

De Graafschap verlaat door de zege de laatste positie in de Eredivisie. De ploeg van de nieuwe trainer Richard Roelofsen komt op zestien punten, één meer dan Excelsior.

Roda en Heracles staan respectievelijk negende en tiende met 31 en dertig punten.