Bekijk: huis van Osama Bin Laden in Pakistan wordt gesloopt

Het huis van Osama Bin Laden in Abbottabad, zoals het er ooit, voor de sloop, uitzag. Foto Reuters / Akhtar Soomro

Het huis in Pakistan waar terroristenleider Osama Bin Laden zich jarenlang schuilhield, wordt momenteel gesloopt. Het optrekje in Abbottabad zou zelfs al voor 80 procent tegen de vlakte zijn.

Vorig jaar drongen Amerikaanse commando’s het huis binnen en maakten daar een einde aan het leven van de leider van terroristennetwerk Al-Qaeda.

Vanochtend gingen de buitenmuren van het complex tegen de grond. Daarna was de woning zelf aan de beurt. Onder zware beveiliging begonnen de slopers aan hun werkzaamheden. De politie had rond het complex een veiligheidscordon opgeworpen om nieuwsgierigen uit de buurt te houden.

De woning was een pijnlijk symbool van een vernederend hoofdstuk in de geschiedenis van Pakistan. Pakistan was vorig jaar woedend over de Amerikaanse operatie, omdat de Verenigde staten de regering in Islamabad niet van tevoren op de hoogte hadden gesteld.

Ook kreeg het Pakistaanse leger scherpe kritiek te verduren, omdat het schijnbaar niet in staat was te voorkomen dat Amerikaanse militairen het land binnenkwamen.

Beelden van de sloop van het huis van Osama Bin Laden:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Kort even het geheugen opfrissen:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy