Zesde nederlaag voor Vitesse dankzij RKC

RKC heeft Vitesse vanavond de zesde nederlaag van het jaar bezorgd. De thuisploeg wist te winnen met 1-0 en klimt daarmee op in de eredivisie.

In Waalwijk maakte de Hongaar Krisztián Németh voor rust het enige doelpunt waarmee RKC Waalwijk vanavond voor eigen publiek een knappe 1-0 zege op Vitesse boekte. Deze ploeg stijgt in de eredivisie naar de elfde positie met 28 punten na dit duel. Vitesse bezet de achtste plaats met een puntentotaal van 32.

Vitesse, dat al zijn vijfde competitienederlaag van 2012 leed, had in de openingsfase nog wel de overhand, maar RKC kwam daarna beter in de wedstrijd. Nadat Robert Braber nog op doelman Piet Velthuizen stuitte, schoot winteraankoop Németh in de 37e minuut wel raak, meldt persbureau Novum.

Vitesse ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar dat leverde slechts af en toe gevaar op. Renato Ibarra raakte via Velthuizen de lat en ook pogingen van Marco van Ginkel en Wilfried Bony leverden geen treffer op.

Aan de andere kant wist met name invaller Geoffrey Castillion niet te profiteren in de counter. In blessuretijd schoot Mart Lieder nog over voor Vitesse.