Weer

Ondanks het gebrek aan zon voelde het vandaag toch ook al lenteachtig aan. Met de matige tot vrij krachtige westelijke wind wordt zeer zachte lucht aangevoerd, waardoor de temperaturen lokaal weer opliepen tot 12 graden. Normaal wordt het een graad of 7 in de laatste week van februari.

Vanavond klaart het op steeds meer plaatsen op. De wind neemt af, waardoor het komende nacht onder een heldere hemel afkoelt tot dichtbij het vriespunt.

Morgenochtend begint het weekeinde fris, maar de zon schijnt volop. In de loop van de dag ontstaan er steeds meer stapelwolken maar het blijft overal droog. Ook dan schijnt de zon nog geregeld, zeker in de kustprovincies. Met een zwakke tot matige westelijke wind wordt het 7 graden op de Wadden tot 10 graden in het zuidoosten van het land.

Na een vrij heldere nacht met lichte vorst zijn er zondag overdag meer wolken. Het blijft vrijwel overal droog en er is ook nog wel wat zon. Het wordt opnieuw een graad of 9.

Begin volgende week raakt het grotendeels bewolkt en valt er zo nu en dan regen. Ondanks het gebrek aan zon worden wel voorjaarstemperaturen verwacht van 10 tot 15 graden.