Twente nu tegen Schalke

FC Twente heeft zich ten koste van Steaua Boekarest geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. Na een 1-0 uitzege volgde in Enschede een 1-0 thuiszege. De Belg Nacer Chadli profiteerde van een Roemeense keepersfout.

Twente speelt volgende maand in de achtste finales tegen het Duitse Schalke 04. De ploeg uit Gelsenkirchen plaatste zich pas na verlenging ten koste van Viktoria Plzen: 3-1. In Tsjechië was het eerste duel vorige week in 1-1 geëindigd. Klaas-Jan Huntelaar werd gisteren de held van de avond – de reservespits van Oranje maakte alle treffers voor Schalke.

Na negentig officiële speelminuten stond het in het stadion van de Königsblauen ook 1-1. Huntelaar maakte al na acht minuten het openingsdoelpunt. Twee minuten voor het einde van reguliere speeltijd maakte Frantisek Rajtoral gelijk. Plzen speelde toen met tien, na een rode kaart voor Marek Bakos.

Twente en Schalke zijn van oudsher subtoppers, maar hebben zich de laatste jaren bij de topclubs in hun land gevoegd. Schalke won in 1997 de UEFA Cup, voorloper van de Europa League. Twente was in 1975 verliezend finalist.

Bij beide clubs staan of stonden onder meer Eddy Achterberg, Youri Mulder, Fred Rutten, René Eijkelkamp, Niels Oude Kamphuis, Simon Cziommer en Orlando Engelaar onder contract.