‘Twee serieuze overnamekandidaten Nedcar’

Begin februari: een medewerker van NedCar bevestigt een van de vele spandoeken tegen de sluiting van de autofabriek. Foto Reuters / Michael Kooren

Er zijn twee serieuze overnamekandidaten in beeld voor de met sluiting bedreigde autofabriek in Born. Dat meldt FNV Bondgenoten aan het Financieele Dagblad. Het zou gaan om een Chinese en een Europese partij.

NedCar, moederbedrijf Mitsubishi en het ministerie van Economische Zaken nemen drie maanden de tijd om met de potentiële overnamekandidaten te onderhandelen. Ook andere partijen kunnen zich nog melden. Minister van Economische Zaken Verhagen heeft eerder laten weten dat het kabinet bereid is om Nedcar tijdelijke steun te geven als er een serieuze overnamekandidaat is met een goed plan.

1.500 banen op de tocht

De Japanse autofabrikant Mitsubishi werkt mee aan het zoeken naar een kandidaat om NedCar in Born over te nemen. Lukt een overname niet, dan zal Mitsubishi het sociaal plan volledig uitvoeren. Bij sluiting van NedCar zouden 1.500 mensen hun banen kwijtraken.

Het Japanse moederbedrijf van NedCar maakte in februari bekend de productie daar eind dit jaar te stoppen. Volgens Mitsubishi is de productie onrendabel door de slechte toestand van de Europese economie en de dure yen.