Schade aan werken Singer

Ongeveer veertig uitgeleende werken uit de collectie van het Singer Museum in Laren zijn beschadigd geraakt bij een brand. Het vuur brak in de nacht van woensdag op donderdag uit in het Museum der Westküste op het Duitse Waddeneiland Föhr. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting.

Bij de brand is een kunstwerk vernietigd, andere werken liepen rookschade op, meldt de Duitse politie na een eerste inventarisatie. De precieze omvang van de schade aan de Nederlandse schilderijen is nog niet duidelijk. Medewerkers van het Singer reizen vandaag naar het Waddeneiland om dat nader te bepalen.

Vanaf 3 maart zouden 64 topstukken uit het Larense museum tentoongesteld worden op het eiland. Museumdirecteur Thorsten Sadowsky heeft tegen persbureau Dapd gezegd dat de tentoonstelling met de stukken uit het Singer niet zoals gepland doorgaat. (Novum)