Plan 'Groninger' moet opnieuw

Het Groninger Museum moet binnen twee weken met een nieuw reorganisatieplan komen. Dit vonniste de Ondernemingskamer in Amsterdam gisteren, een gerechtelijk orgaan dat bindende uitspraken doet in geschillen tussen werknemers en directie.

De ondernemingsraad van het museum stapte naar de Ondernemingskamer, omdat het plan financieel slecht onderbouwd zou zijn. De Ondernemingskamer vindt onder meer dat de ondernemingsraad onvoldoende inspraak heeft gehad op het plan. Ook het plan om zeven van de 47 fulltime banen te schrappen onvoldoende zijn onderbouwd.

Een reorganisatie is voorwaarde van de gemeente Groningen om een kapitaalinjectie van 1,9 miljoen euro aan het museum te geven. De gemeenteraad stemde deze week overigens in met de financiële steun. Het museum heeft een schuld van 4,3 miljoen. (NRC)