Om 12.00 uur toelichting op gezondheidstoestand van Friso

Prins Constantijn, Mabel Wisse Smit en prinses Laurentien toen ze gisteren het ziekenhuis in Innsbruck verlieten na een bezoek aan prins Friso.
Prins Constantijn, Mabel Wisse Smit en prinses Laurentien toen ze gisteren het ziekenhuis in Innsbruck verlieten na een bezoek aan prins Friso. Foto Reuters / Heinz-Peter Bader

Het hoofd van het team van behandelend artsen van prins Friso geeft vandaag om 12.00 uur in het Landeskrankenhaus in Innsbruck een toelichting op de gezondheidstoestand van prins Friso.

Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst zojuist.

Friso werd vandaag een week geleden bedolven onder een lawine tijdens het off-piste skiën in Lech, het Oostenrijkse ski-oord waar de Koninklijke familie elk jaar naartoe gaat. Hij werd naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht. Sindsdien bracht de RVD weinig naar buiten over zijn toestand: die werd steeds gedefinieerd als ‘stabiel, maar niet buiten levensgevaar’.

Zondag, twee dagen na het ongeluk, verklaarde de RVD al dat het tot eind deze week kon duren voordat er meer te zeggen viel over de situatie.