Grote brand in laboratorium Delfshaven Rotterdam - inmiddels onder controle

De brandweer voert metingen uit in de omgeving van de brand. Foto NRC / Steven de Jong

In een laboratorium in Rotterdam is vanochtend een grote brand uitgebroken. In het pand liggen gevaarlijke stoffen opgeslagen, meldt de brandweer. De brand is inmiddels onder controle.

Om 11.35 uur werd het sein brand meester afgegeven door de brandweer. De brandweer verricht momenteel nog metingen. Vijftig tot zeventig omliggende panden zijn uit voorzorg ontruimd. Wanneer de metingen zijn afgerond en blijkt dat er daadwerkelijk geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, kunnen deze bewoners terugkeren in hun woningen.

Het laboratorium Dr. A. Verwey BV is gevestigd in een woonwijk in de Coolhaven. Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam ging het om een ‘zeer grote brand’ die al snel werd opgeschaald naar GRIP2. Alle mensen die op het moment van het ontstaan van de brand in het gebouw aanwezig waren, zijn er op eigen kracht uit gekomen.

Eén persoon is behandeld voor rookvergiftiging. Omdat het momenteel mistig is in Rotterdam, blijft de rook hangen. Omwonenden worden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

Het vuur is niet in het lab ontstaan, maar waarschijnlijk op het dak. In het lab zijn kleine hoeveelheden gevaarlijke stoffen opgeslagen. Omdat de brand zich beperkte tot het dak, zijn deze stoffen niet in aanraking gekomen met de brand.

Foto NRC / Steven de JongFoto NRC / Steven de Jong

Klaas Bakker, die voorheen werkte in het lab:

Twitter avatar Yevgeni09 Klaas Bakker @pvdp Handelslaboratorium voor analyse van olieen, vetten, noten en zaden. Kan niet zeggen wat er precies ligt.

De Hogeschool van Rotterdam zit aan de overkant van het water:

Twitter avatar overtrefjezelf Hogeschool Rotterdam Wegens brand in Coolhaven adviseren wij studenten en medewerkers niet naar de locaties MP, AP en PDH te komen. Kijk voor meer nieuws op hint

Video streaming by Ustream


Grotere kaart weergeven