Ajax komt treffer tekort

Ajax heeft na een 2-1 zege bij Manchester United eervol afscheid genomen van de Europa League. Voor de Amsterdammers scoorden Aras Özbiliz en de Belg Toby Alderweireld, nadat de Mexicaan Javier Hernández de thuisploeg op voorsprong had gezet. Vorige week verloor Ajax in de Arena met 2-0 van United, waardoor de Engelse club de achtste finales bereikte.

Ajax kwam snel op achterstand, nadat de Zuid-Koreaan Park Ji-sung (ex-PSV) een breedtepass van de Belgische aanvoerder Jan Vertonghen onderschepte. Park speelde Hernández aan die eenvoudig verdediger Alderweireld op het verkeerde been zette en vervolgens doelman Kenneth Vermeer kansloos liet.

Ajax kwam daarna beter in de wedstrijd en was zelfs lange tijd de bovenliggende partij. Özbiliz zorgde vlak voor rust met een knap schot voor de gelijkmaker. Die treffer gaf Ajax een sprankje hoop en na rust probeerde het met combinatiespel een gaatje in de Engelse defensie te vinden. Met een schot van Özbiliz en een kopbal van Siem de Jong was de landskampioen toen al dichtbij een tweede treffer.

Aan de andere kant raakte de Portugees Nani met een afstandsschot de bovenkant van de lat. Net toen Ajax niet meer leek te geloven in een stunt, scoorde Alderweireld vier minuten voor tijd met een kopbal. De noodzakelijke derde goal bleef uit.