Afghaanse protesten lopen op

Een man in een Afghaans legeruniform heeft gisteren twee Amerikaanse NAVO-militairen doodgeschoten voor een Amerikaanse basis, tijdens een protest tegen de koranverbranding.

Gisteren waren voor de vierde dag achtereen protesten in Afghanistan na de verbranding van vier korans op een Amerikaanse luchtmachtbasis Bagram in Kabul eerder deze week. Een woedende menigte probeerde de basis bij Bagram binnen te dringen.

Bij soortgelijke demonstraties in de hoofdstad Kabul en andere plaatsen zijn in totaal zeker elf mensen om het leven gekomen. De Talibaan hebben de bevolking en in het bijzonder Afghaanse regeringsmilitairen en politieagenten opgeroepen buitenlandse militairen te doden.

De Amerikaanse president Obama heeft gisteren aan zijn Afghaanse ambtgenoot Hamid Karzai formeel zijn excuses aangeboden voor de verbranding. Reuters, BBC