Winnaar World Press Photo

This combo shows a photo of American journalist Marie Colvin, left, and one of French photographer Remi Ochlik. The two journalists were killed Wednesday, Feb. 22, 2012 by Syrian government shelling of the opposition stronghold of Homs, France's government said. (AP Photo) AP

Rémi Ochlik (1983-2012) studeerde fotografie in Parijs en begon in 2002 bij fotopersbureau Wostok. Hij werd in 2004 wereldberoemd met de foto’s van rellen in Haïti. Hij kreeg er de François Chalais Award voor. In 2005 richtte hij fotopersbureau IP3 PRESS op. Hij versloeg de oorlog in Congo in 2008 en de presidentsverkiezingen in Haïti in 2010. Verdere faam verwierf Ochlik afgelopen jaar met zijn foto’s van de opstanden in Tunesië, Egypte en Libië. Hij kwam op 22 februari 2012 om in het Syrische Homs. In de World Press Photo-categorie algemeen nieuws won Ochlik twee weken geleden de eerste prijs voor een serie over de rebellen in Libië. Zijn werk verscheen in onder andere Le Monde Magazine en The Wall Street Journal. Foto’s AP