Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Duurzaamheid

Weerman Erwin Kroll voorlopig van de buis - een kleine terugblik

Weerman Erwin Kroll stopt er voorlopig mee. Foto Screenshot Youtube / martinmeijerink

De beste Nederlandse weerman aller tijden stopt er mee. Voorlopig althans, volgens eigen zeggen. Erwin Kroll wil het na 26 jaar op de buis wat rustiger aan gaan doen. Kroll was overigens al zo’n twee maanden niet meer op televisie te zien.

Van een arbeidsconflict is volgens zijn werkgever nos geen sprake. Integendeel zelfs verklaart de omroep.

“Erwin Kroll heeft zelf verzocht om het, na bijna 26 jaar het weer te hebben gepresenteerd, wat rustiger aan te doen. De directie en hoofdredactie hebben dat verzoek gehonoreerd.”

Een staaltje praten als Brugman van Erwin Kroll wanneer hij de draad even kwijt is:

Kroll werd in 1986 aangenomen door de nos. In 2006 werd de nu 61-jarige weerman uitgeroepen tot favoriete weerman aller tijden van de omroep - in verband met het vijftigjarig jubileum van de nos. Eind vorig jaar was Kroll voor het laatst te zien als weerman.

Volgens persbureau Novum gaat het gerucht dat Kroll aan een depressie lijdt - en nee, dat zou geen flauwe, weergerelateerde woordgrap zijn.

Erwin Kroll laat zich niet uit het veld slaan door een gecrashte computer:

En ook een niet werkende microfoon kan Kroll niet stoppen:

Erwin Kroll zestien jaar geleden:

Erwin Kroll geeft uitleg over klimaatverandering: