Weer

Dat de winter ten einde loopt is overal te merken. Het was vandaag uitermate zacht voor de tijd van het jaar met lokaal zelfs 12 graden.

Komende nacht blijft het zeer zacht met een graad of 8. Het is bewolkt en nevelig. In de kustregio’s en rondom het IJsselmeer komt mist voor.

Morgen is een grotendeels grijze dag met lokaal wat lichte regen of motregen. Het zicht is soms beperkt door nevel en. Ondanks het gebrek aan zon komt de temperatuur op veel plaatsen weer in de dubbele cijfers uit. De zuidwestenwind is veelal matig, maar in het Waddengebied westelijk en wat harder.

In de namiddag en avond trekt een actiever gebied met neerslag van noord naar zuid. Aan de achterzijde ervan draait de wind tijdelijk naar het noordwesten en klaart het op. In de nacht naar zaterdag kan het onder een heldere hemel afkoelen tot dichtbij het vriespunt.

Zondagnacht wordt het nog wat kouder, met lokaal lichte vorst. Beide weekeinddagen laat de zon zich geregeld zien. Vooral landinwaarts ontstaan wel steeds meer stapelwolken maar het blijft droog. Bij niet veel wind wordt het een graad of 9.

Begin volgende week gaat de temperatuur verder omhoog maar raken we de zon wel kwijt en gaat het regenen.