Vogelman crasht na touché met de Tafelberg

We hebben hem wel eens eerder ‘gehad‘ op onze site, deze Jeb Corliss. Een van ‘s werelds bekendste vogelmannen. Maar dat iets als routine niet bestaat bij het basejumpen in een vliegpak bleek toen de 35-jarige Amerikaan van de Zuid-Afrikaanse Tafelberg sprong.

We hebben hem wel eens eerder ‘gehad‘ op onze site, deze Jeb Corliss. Een van ‘s werelds bekendste vogelmannen. Maar dat iets als routine niet bestaat bij het basejumpen in een vliegpak bleek toen de 35-jarige Amerikaan van de Zuid-Afrikaanse Tafelberg sprong.

Corliss, toch niet bepaald een amateur, was op de bewuste locatie al even bezig voor filmopnames. Bij een zoveelste sprong ging het vorige maand dan toch mis:

Hoewel hij zich vliegensvlug lijkt te herstellen, is zijn vlucht gebroken en daalt hij met zo’n 120 km/u af richting de rotsachtige grond. De parachute opent nog wel, maar een onprettige landing bleek niet te vermijden. Corliss werd per helikopter afgevoerd en verbleef daarna enige tijd op de intensive care. Uiteindelijk is het goed met ‘m afgelopen en zullen liefhebbers nog vele video’s van deze vogelman kunnen verwachten.

    • Jules Seegers