Uit

Sprookjes

Tijdens het festival Sprookjes in de Krokus bieden Het Ostadetheater, Rialto, Bibliotheek Cinétol, Muziekschool Amsterdam, Stedelijk Museum en de Amsterdamse jeugdteJAterschool aankomende krokusvakantie opnieuw een bijzonder en divers cultureel programma voor kinderen van 2 tot 12 jaar: van poppentheater tot vertelvoorstellingen en van jeugdfilms tot muziekwork-shops. 26 feb t/m 4 maart. www.ostadetheater.nl

Bij Nijntje

Altijd al willen weten hoe Nijntje woont? In het Dick Bruna huis in Utrecht kun je bij Nijntje langskomen. De ontwerpers Tejo Remy en René Veenhuizen hebben voor Nijntje een nieuw huis ingericht met een keuken, een slaapkamer, een voorleeshoek, en een tuin. In dit huis vind je overal tekeningen, boekjes, posters en andere dingen ontworpen door Dick Bruna, de bedenker van Nijntje. T/m 3 feb 2013. www.centraalmuseum.nl

Poster

Ook zo’n fan van Justin Bieber, Michel Telo, K3 of Iris Kroes? Of hou je misschien meer van stoere rapmuziek of hardrock? Wie je favoriete popster ook is, bij Vincents Tekenlokaal in Tilburg kun je samen met kunstenaar Ivo van Leeuwen een mooie poster ontwerpen van jouw idool. 26 feb, 13.30 uur - 16.30 uur. www.vincentstekenlokaal.nl

Moffel en Piertje

Museum Boerhaave organiseert Xperiment: een paar dagen vol onderzoek en ontdekkingen. Moffel en Piertje, de twee vrienden van het televisieprogramma Koekeloere, zijn te gast en doen mee met allerlei activiteiten. Je kunt met ze aan een voorstelling meedoen en daarna zelf in een workshop aan de slag te gaan. T/m 26 feb, 10.00 uur - 17.00 uur. www.museumboerhaave.nl