In beeld

Tienduizenden demonstreren voor Poetin - betaald?

Tienduizenden Russen namen eerder vandaag deel aan een mars in Moskou om hun steun te betuigen aan de Russische premier Vladimir Poetin. De demonstratie is een reactie op protesten van de oppositie tegen Poetin. Veel van de deelnemers aan de mars van vandaag leken arbeiders die betaald werden of arbeiders die afhankelijk zijn van de staat. Zo waren er veel onderwijzers, gemeenteambtenaren en werknemers van staatsbedrijven. Volgens sommigen is hun twee dagen vrij beloofd in ruil voor hun komst. Velen waren erg terughoudend over de reden van hun komst, hoewel sommigen Poetin oprecht prezen. Na de mars verzamelden zo'n honderdduizend deelnemers zich in een voetbalstadion waar Poetin hen toesprak. Putin doet op 4 maart mee aan de presidentsverkiezingen. Die zal hij vrijwel zeker winnen. Hij heeft echter te maken met een steeds sterker wordende protestbeweging die grote menigten mensen op de been heeft weten te krijgen.
De Russische premier Vladimir Poetin woont een massale pro-Poetin demonstratie bij in het Luzhniki stadion in Moskou. Veel van de aanwezigen leken ambtenaren die slechts in het stadion waren op verzoek van hun bazen of tegen betaling.
AP / Alexander Zemlianichenko
Tienduizenden nemen deel aan de pro-Poetin demonstratie in het Luzhniki stadion in Moskou. Rusland gaat op 4 maart naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. Poetin heeft zich daarvoor verkiesbaar gesteld.
Reuters / Sergei Karpukhin
Pro-Poetin demonstranten nemen deel aan de mars langs de rivier, over de Frunzenskaya Quay. Op het spandoek staat: "Rusland".
Reuters / Denis Sinyakov
Pro-Poetin demonstranten lopen lang de Moskva-rivier over Frunzenskaya Quay.
REUTERS/Denis Sinyakov
Russische pro-Poetin demonstranten dragen vlaggen met de afbeelding van de huidige premier die zich kandidaat heeft gesteld voor het presidentschap, een ambt dat Poetin eerder ook al tussen 1999 en 2007 bekleedde.
Reuters / Mikhail Voskresensky
De Russische premier en presidentskandidaat Vladimir Poetin geeft een speech tijdens de pro-Poetin demonstratie in Moskou eerder vandaag.
Reuters / Sergei Karpukhin
Pro-Poetin demonstranten houden borden met leuzen voor hun favoriete presidentskandidaat omhoog.
Reuters / Denis Sinyakov