Spionnen die internetdaten

This Means War

Regie: McG. Met: Chris Pine, Tom Hardy, Reese Witherspoon. **

In This Means War overtuigt eigenlijk alleen de opening, waarin twee CIA-agenten in Hongkong een Duitse terrorist moeten overmeesteren. Al kibbelend kwijten ze zich van hun taak, die in het honderd loopt als de terrorist weet te ontsnappen. Voor straf moeten ze een tijdlang achter hun bureau zitten. Uit verveling gaan ze internetdaten en worden ze verliefd op dezelfde vrouw, Lauren.

This Means War werd geschreven door de scenarist van Mr. & Mrs. Smith, de actiekomedie waarin Brad Pitt en Angelina Jolie als getrouwd stel ontdekken dat ze beiden huurmoordenaar zijn en elkaar moeten uitschakelen. Het uitgangspunt van This Means War lijkt hier wel erg op. De grappen zijn erbarmelijk. De beste vriendin van Lauren maakt vulgaire opmerkingen die de banale humor van vrouwenkomedie Bridesmaids met terugwerkende kracht subtiel maakt. En welke vrouw trouwt nou met een man van wie ze weet dat hij haar thuis de hele tijd heeft bespied?

    • André Waardenburg