RTL zendt vanavond al omstreden programma over VUmc uit

Het VUmc in Amsterdam. Foto Flickr / FaceMePLS

Het nieuwe in opspraak geraakte programma24 Uur: Tussen Leven en Dood‘ van RTL wordt vanavond al uitgezonden.

Dat hebben RTL Nederland, het VUmc en producent Eyeworks besloten. De eerste aflevering stond eigenlijk gepland voor 7 maart. 24 Uur: Tussen Leven en Dood raakte in opspraak toen gisteravond bleek dat een meisje tijdens een gesprek met een kinderarts in het VUmc in Amsterdam werd gefilmd zonder dat vooraf om toestemming was gevraagd.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg wil uitleg van het ziekenhuis over de televisieopnames. Het VU medisch centrum heeft vandaag na de ontstane consternatie excuses aangeboden.

De partijen willen de kijker de kans geven zelf een oordeel te vormen over de discussie die in de media is ontstaan. Het programma wordt om 20.30 uur uitgezonden op RTL 4. Eerder liet de producent van het weten dat alle mensen die in het ziekenhuis gefilmd zijn opnieuw worden benaderd met de vraag of ze nog steeds achter het programma staan. De betrokkenen bij de eerste aflevering hebben al toestemming gegeven voor het uitzenden van de beelden, meldt persbureau Novum.

    • Hans Klis