Opinie

    • Ik

Mindful

Sinds kort volg ik een cursus mindfulness. Onderdeel van de cursus is het thuis dagelijks doen van een mentale bodyscan. Dat doe ik liggend op de bank en het duurt ongeveer 40 minuten. Inmiddels reageren mijn honden verheugd als ik begin, en nestelen zich meteen bij mij op de bank. Die is niet zo groot

Sinds kort volg ik een cursus mindfulness. Onderdeel van de cursus is het thuis dagelijks doen van een mentale bodyscan. Dat doe ik liggend op de bank en het duurt ongeveer 40 minuten.

Inmiddels reageren mijn honden verheugd als ik begin, en nestelen zich meteen bij mij op de bank. Die is niet zo groot dat ze ernaast kunnen, dus krult de een zich op bij mijn voeten, en vlijt de ander zich over mijn borst en buik.

Op de cd klinkt de rustige stem van de cursusleider: „Zorg dat je niet gestoord wordt door huisgenoten.” Daar lig ik met ruim 30 kg huisgenoten bovenop me… Ik glimlach mindful.

Noortje Russel

    • Ik