Griekenland binnenkort failliet volgens kredietbeoordelaar Fitch

Kredietbeoordelaar Fitch heeft de kredietwaardigheid van Griekenland gisteren verder verlaagd. Het land heeft nu de C-status, de op een na laagste waardering. Fitch laat weten dat het „zeer waarschijnlijk” is dat Griekenland binnenkort als failliet wordt beschouwd.

Fitch reageert met de afwaardering van Griekenland op het in Brussel overeengekomen akkoord over het tweede steunpakket aan Griekenland, inclusief de bijdrage van de private schuldeisers van het noodlijdende Zuid-Europese land. De schuldeisers, zoals banken, verzekeraars en hedge fondsen, hebben een overeenkomst gesloten om meer dan vijftig procent van de Griekse schulden kwijt te schelden.

Afgelopen juni meldde Fitch al dat het overwoog om Griekenland als failliet aan te merken, als de schuldenruil tussen Griekenland en de private schuldeisers zou doorgaan. De kredietbeoordelaar handhaaft de kredietstatus van de eurozone in zijn geheel op AAA. AP