Gewonde journalisten Homs vragen om hulp

Bij de aanval op het perscentrum in de belegerde Syrische stad Homs raakten verschillende journalisten gewond. Twee verloren het leven: de Amerikaanse journalist Marie Colvin en de Franse persfotograaf Rémi Ochlik. Vandaag doen de andere gewonden een oproep: help ons.

Paul Conroy raakte gewond aan zijn benen toen een raket het geïmproviseerd mediacentrum raakte in het Baba Amr gebied in Homs. De stad wordt al weken onderworpen aan zware aanvallen van het Syrische leger en straatgevechten (beelden).

Paul Conroy wordt samen met de Franse fotograaf William Daniels en Franse journaliste Edith Bouvier verzorgd - niet vastgehouden, benadrukt Conroy - door medici van het Vrije Syrische Leger, gedeserteerde soldaten die strijden tegen het regime van Bashar Al-Assad. Op de achtergrond hoor je de aanhoudende raketbeschietingen die uitgevoerd worden op de stad.

De oproep om hulp van Conroy:

In het onderstaande filmpje roepen ook Daniels en Bouvier de internationale gemeenschap op om hulp te bieden. De behandelende artsen laten weten dat de journalisten zo snel mogelijk geëvacueerd worden, daar de benodigde medische hulp niet geboden kan worden.

    • Hans Klis