En weer weet FC Basel te stunten, nu tegen Bayern

Zwitserse club wint thuis in de slotfase met 1-0 van Bayern München.

Rotterdam. De Zwitserse voetbalclub FC Basel heeft gisteravond gestunt in de Champions League. De club won in de heenwedstrijd van de achtste finale thuis verrassend van het Duitse Bayern München (1-0). Het doelpunt werd vier minuten voor tijd gemaakt door middenvelder Valentin Stocker. De Zwitserse kampioen verraste al in de groepsfase van de Champions League door grootmacht Manchester United uit te schakelen. De return is over drie weken in München.

Basel staat voor de tweede keer in zijn geschiedenis bij de laatste zestien in de Champions League. Het beste resultaat van de Zwitsers in de de voorloper van het toernooi, de Europa Cup I, stamt uit 1973/74, toen Celtic in de kwartfinale te sterk was.

Internazionale heeft gisteravond in de heenwedstrijd van de achtste finale in de Champions League met 1-0 verloren op bezoek bij Olympique Marseille. Het doelpunt werd in blessuretijd gemaakt door aanvaller André Ayew. Het verlies in Marseille zal een grote tegenvaller zijn voor Internazionale-coach Claudio Ranieri. De Italiaan staat onder grote druk bij de club. Inter speelt over drie weken thuis tegen Olympique Marseille.

Sinds september vorig jaar is Ranieri coach van de Italiaanse club. Na een redelijk begin verkeert de club uit Milaan de laatste maanden in een vormcrisis. Mocht de club worden uitgeschakeld in de Champions League, dan is de kans groot dat Ranieri wordt ontslagen. NRC