Bestuurslid Shell vertrekt

Energieconcern Shell heeft het vertrek aangekondigd van bestuurslid Malcolm Brinded. Hij was sinds 2004 verantwoordelijk voor de belangrijkste divisie van Shell, Upstream, die nieuwe olie- en gasvelden zoekt en ontgint. Die divisie werd in 2009 in tweeën gedeeld, waarvan een deel zich richt op olie- en gaswinning in Noord- en Zuid-Amerika en het andere deel, waaraan Brinded leiding gaf, zich richt op de rest van de wereld. Volgens sommige media is Brinded weggestuurd omdat hij er de laatste jaren niet in is geslaagd de olie- en gasproductie te laten stijgen, hoewel dat het doel was. Een woordvoerder van Shell ontkent dat. Volgens haar past het vertrek van Brinded bij „de nieuwe fase van groei” die het concern naar verwachting zal doormaken. Brinded wordt per 1 april vervangen door Andrew Brown. Beide zijn Brits, afgestudeerd ingenieur van Cambridge, en hebben voor Shell eerder gewerkt in Brunei, Nederland en Oman.