Ajax verlaat Europa League met overwinning op Manchester United

Caption: Ajax Amsterdam's Dutch defender Dico Koppers (L) vies with Manchester United's Portuguese midfielder Nani during an UEFA Europa League round of 32 second leg football match between Manchester United and Ajax at Old Trafford in Manchester, north-west England on February 23 2012. AFP PHOTO/ANDREW YATES Ajacied Dico Koppers (L) in duel met Nani van Manchester United, Foto AFP / Andrew Yates

Ajax heeft met een knappe 2-1 zege bij Manchester United afscheid genomen van de Europa League. AZ versloeg Anderlecht in Brussel met 1-0 en gaat wel door naar de achtste finales.

Voor de Amsterdammers vonden Aras Özbiliz en Toby Alderweireld het net. Javier Hernández had de thuisploeg op voorsprong gezet. Vorige week ging Ajax met 2-0 onderuit, waardoor Manchester de achtste finale bereikt.

Voor AZ schoot de Belgische Maarten Martens in de 54ste minuut de bal in de touwen. Vorige week won de ploeg van trainer Gertjan Verbeek met 1-0, waardoor op 8 en 15 maart een dubbele confrontatie met Udinese wacht. AZ werd in Brussel vanaf het beginsignaal onder druk gezet en kwam al in de eerste vijf minuten een paar keer goed weg. Voor Anderlecht bracht Matias Suarez met een poging op de paal het meeste gevaar. Na de felle start van de thuisploeg kwam ook AZ iets beter in de wedstrijd, maar grote kansen bleven aanvankelijk uit.

Adam Maher kreeg kort voor rust namens de ploeg uit Alkmaar de beste mogelijkheid, maar hij schoot voorlangs. Even daarvoor moest Charlison Benschop zich met een blessure aan het bovenbeen laten vervangen door Jozy Altidore. In de tweede helft sloeg AZ na tien minuten toe, schrijft persbureau Novum. Na een voorzet van Roy Beerens schoot Martens, die in de jeugd voor Anderlecht speelde, via een verdediger raak. Voor Anderlecht bleek drie keer scoren vervolgens een te grote opgave. In de slotfase kopte Dieumerci Mbokani nog wel op de lat.

    • Hans Klis