Zeven nieuwe verdachten scheepsramp Costa Concordia

Toeristen kijken naar de half gezonken Costa Concordia voor de kust van het eilandje Giglio. Foto Reuters / Darrin Zammit Lupi

In verband met de scheepsramp met de Costa Concordia doet de Italiaanse justitie onderzoek naar zeven nieuwe verdachten, waaronder directieleden van rederij Costa Crociere. Dat meldt persbureau AFP.

Volgens Italiaanse media zouden de verdachten schuldig zijn aan doodslag, schipbreuk en het verzuimen van het geven van informatie aan de maritieme autoriteiten. Tot nu toe werden alleen kapitein Francesco Schettino en zijn assistent als verdachten aangemerkt in het onderzoek naar het gekapseisde cruiseschip.

Bij het ongeluk, dat op 13 januari voor het Toscaanse eilandje Giglio gebeurde, vonden zeker 25 mensen de dood. Zeven opvarenden worden nog vermist. Eerder vandaag troffen duikers nog acht lichamen aan het het wrak van de Costa Concordia, waaronder dat van een 5-jarig meisje.

    • Lex Boon