Weer

Het wordt morgen en vrijdag nog iets warmer. Motor achter de aanvoer van de zachte lucht is een samenspel tussen twee grootschalige weerssystemen. Aan de ene kant een hogedrukgebied dat zich uitstrekt van ten westen van Portugal tot in de Balkan. Aan de andere kant enkele lagedrukgebieden die tussen IJsland en Schotland naar Scandinavië trekken. Tussen beide in wordt zachte, vochtige lucht van bij de Azoren West-Europa binnengevoerd. Morgen en vrijdag zullen daardoor grijs en niet helemaal droog verlopen.

Vanavond bijvoorbeeld trekt een regenzone over het land. Daarbij staat een forse zuidwestenwind, 4 tot 7 Beaufort, met langs de kust zware windstoten. Vannacht neemt de wind wat af, maar blijft het nog lang miezeren. Het wordt niet kouder dan 5 tot 7 graden.

Ook morgen is het zacht, grijs en miezerig. Het wordt 9 graden aan zee tot 12 graden landinwaarts. Aan zee en langs de oost- en noordoevers van grote wateroppervlakten komt op veel plaatsen mist voor.

Vrijdag verandert er weinig. De beste papieren voor wat zon zijn voor het noordwesten.

In het weekend breekt de zon overal met regelmaat door.