Waarom zou je elf talen leren spreken - Britse student legt het in elf talen uit

De 20-jarige Brit Alex Rawlings leerde maar liefst elf talen spreken. Hij won onlangs in Groot-Brittannië de titel ‘meest veeltalige student van het land’. Moeiteloos springt hij over van de ene taal op de andere en legt hij uit wat hem bewoog om onder meer Nederlands te leren

Alex Rawlings is pas twintig jaar oud, maar spreekt al wel elf talen vloeiend. Foto Screenshot Youtube / hqtgroups

De 20-jarige Brit Alex Rawlings leerde maar liefst elf talen spreken. Hij won onlangs in Groot-Brittannië de titel ‘meest veeltalige student van het land’. Moeiteloos springt hij over van de ene taal op de andere en legt hij uit wat hem bewoog om onder meer Nederlands te leren.

Rawlings spreekt: Engels, Grieks, Duits, Spaans, Russisch, Nederlands, Afrikaans, Frans, Hebreeuws, Catalaans en Italiaans. Het Nederlands trok hem, vanaf het moment dat hij op zijn veertiende in ons land op vakantie was met zijn ouders. Hij hield direct van de taal, zegt hij.

En dan geldt voor Rawlings: even oefenen, en hij spreekt de taal vloeiend. Hij leerde de taal met behulp van wat cd’s en boeken. Een klein accentje heeft hij wel. Maar goed, een kniesoor die daar op let.

Bij elf talen zal het overigens niet blijven, Rawlings wil binnenkort een begin maken met het leren van Arabisch.

Rawlings legt in elf talen uit hoe hij elf talen heeft leren spreken: