Relaxte Obama pakt de microfoon tijdens blues night in Witte Huis

Laat die Republikeinen maar aanmodderen, zeker nu de ongevreesde Rick Santorum de polls leidt. Barack Obama lijkt zijn relaxte schwung van zo’n vier jaar geleden te hebben teruggevonden en zong gisteravond - wederom - ten overstaan van de televisiecamera’s.

Een maand geleden leek de Amerikaanse president zijn campagne richting de verkiezingen in november te starten door in het New Yorkse Apollo Theatre een stukje Al Green te zingen. Gisteren gedroeg hij zich, mogelijk gesterkt door de verrassende wending in de Republikeinenrace, als vanouds ontspannen bij een blues night in de East Room van het Witte Huis.

Als Mick Jagger je de microfoon aanreikt, zeg je niet makkelijk nee. Zeker niet als onder meer B.B. King voor je speelt, tezamen met andere bluessterren uit het verleden, heden en de toekomst. En dus zong Obama een stukje mee met ‘Sweet Home Chicago‘.

http://youtu.be/hhO1DnNKYbo

    • Jules Seegers