Real verspeelt de zege in de vrieskou

Wernbloom (ex-AZ) schoot CSKA Moskou in blessuretijd langszij.

Rotterdam. Real Madrid heeft gisteren met 1-1 gelijkgespeeld bij CSKA Moskou in de achtste finales van de Champions League. Napoli versloeg thuis Chelsea met 3-1. De returns zijn over drie weken.

Op het kunstgras in het Luzhniki stadion in de vrieskou – het was min tien graden – was Real Madrid vanaf het eerste fluitsignaal de veel betere ploeg en in de openingsfase was Gonzalo Higuain al dicht bij de eerste treffer. Tegenvaller voor de ploeg van José Mourinho was dat Karim Benzema al na een kwartier het veld verliet met een liesblessure. Na een klein half uur werkte de thuisploeg zichzelf in de problemen. Door fouten achterin kreeg Moskou, met Pontus Wernbloom en oud-VVV’er Ahmed Musa in de basis, de bal niet meer weg. Cristiano Ronaldo profiteerde en opende de score. Real kreeg de rest van het duel nog een legio kansen. Doordat de ploeg die echter niet benutte, kreeg CSKA hoop op een stunt en nam steeds meer risico. In de laatste minuut van de blessuretijd viel de bal in het strafschopgebied voor de voeten van Wernbloom na slecht verdedigen van Real en de Zweed schoot raak. Daardoor kreeg CSKA Moskou meer dan waar het recht op had.

In Italië was Napoli de sterkste in een aantrekkelijk duel. Zowel de thuisploeg als Chelsea speelde aanvallend. Juan Mata zette de Engelse club op voorsprong, na slecht uitverdedigen van Fabio Cannavaro. Het spitsenduo Ezequiel Lavezzi (2) en Edinson Cavani maakte de treffers voor Napoli.

Door de nederlaag komt Chelsea-coach André Villas-Boas verder onder druk te staan. Novum