Hugo Chávez nog niet genezen en opnieuw onder het mes

Een schilder legde gisteren de laatste hand aan een enorme muurschildering van Chávez in de hoofdstad Caracas. Foto Reuters / Jorge Silva

Artsen in Cuba hebben afwijkend weefsel gevonden bij Hugo Chávez op dezelfde plek waar vorig jaar kanker werd vastgesteld. De Venezolaanse president zei gisteravond op de Venezolaanse staatstelevisie dat hij opnieuw geopereerd moet worden.

De 57-jarige Chávez beweerde tevens dat het om een klein stukje afwijkend weefsel gaat. “Het is een kleine laesie met een doorsnee van ongeveer twee centimeter, en ze is duidelijk zichtbaar.”

Chávez gaf verder geen details over wanneer hij weer onder het mes gaat, alleen dat het ‘in de komende dagen’ gaat gebeuren. Hij ontkende geruchten dat de kanker is uitgezaaid:

“Ik ontken met klem de geruchten die de ronde doen, dat er sprake is van uitzaaiing in mijn lever, dat de kanker overal in mijn lichaam zit en dat ik terminaal ben.”

Chávez verzekerde de Venezolaanse bevolking dat hij in staat is mee te doen aan de aanstaande presidentsverkiezingen in oktober. De president neemt het op tegen de 39-jarige gouverneur Henrique Capriles.

    • Jules Seegers