'DSK' in staat van beschuldiging gesteld in prostituee-affaire

Voormalig IMF-directeur Dominique Strauss-Kahn is gisteren officieel in staat van beschuldiging gesteld wegens vrouwenhandel. Hij zou betrokken zijn geweest bij het organiseren van orgies met prostituees in hotels. Dat hij beschuldigd wordt en niet slechts getuigt, lijkt een praktische keuze.

Twee mannen die banden met hem hebben, worden ervan verdacht bedrijfsgeld te hebben misbruikt om daarmee de diensten van de prostituees te betalen. Vorig jaar bood Strauss-Kahn zelf aan om als getuige deel te nemen aan het onderzoek naar de zogenaamde ‘Carlton-affaire’, vernoemd naar een luxueus hotel in Lille waar de praktijken plaats zouden hebben gevonden. DSK wil duidelijk maken dat hij niet wist dat de vrouwen prostituees waren.

DSK kwam vorig jaar mei in het nieuws omdat hij door een hotelmedewerkster in New York werd beschuldigd van verkrachting. Die zaak werd uiteindelijk door het Openbaar Ministerie afgeblazen omdat er twijfels waren over de verklaringen van de vrouw. Wegens alle commotie had Strauss-Kahn zijn functie bij het IMF inmiddels neergelegd. NRC

    • Dirk Vandenberghe