Basel klopt Bayern, Marseille troeft Internazionale af

Markus Steinhoefer (links), verdediger van FC Basel, in duel met Bayern-speler Philipp Lahm. Foto AFP / Fabrice Coffrini

FC Basel heeft vanavond in de achtste finales van de Champions League voor een verrassing gezorgd door met 1-0 te winnen van Bayern München. Olympique Marseille bracht Internazionale een gevoelige tik toe door ook met 1-0 te zegevieren.

Beide heenwedstrijden werden vanavond in de slotfase beslist. Valentin Stocker was de grote man bij Basel: hij maakte een kleine vijf minuten voor tijd de enige treffer van het duel. In de groepsfase was Basel al verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Engelse grootmacht Manchester United.

Bij Marseille - Inter viel de beslissing nog later: André Ayew scoorde voor de Fransen in de blessuretijd van de wedstrijd. In de slotseconden kopte hij een corner van dichtbij binnen en verschafte hij zijn ploeg een gunstige uitgangspositie voor de return.

Napoli zorgde gisteravond voor een grote verrassing door in eigen huis met 3-1 van Chelsea te winnen. Real Madrid speelde met 1-1 gelijk bij Zenit Sint-Petersburg. Half maart worden de returns van de achtste finales gespeeld.

    • Pim van den Dool