Weer

Milde lucht wordt aangevoerd met een zuidwestelijke stroming tussen een hogedrukgebied boven Frankrijk en lagedrukgebieden bij IJsland. Storingen behorende bij de depressies doen soms ons land aan, maar er zijn er ook opklaringen, vooral morgen.

Vanavond en vannacht trekken wolkenvelden over met tussendoor een paar opklaringen, waarvan de meeste in het zuiden van het land. Tijdens de heldere perioden koelt het in Zuid-Limburg lokaal nog af tot 1 graad. Elders wordt het 2 tot 6 graden.

Morgen verliezen de wolkenvelden in de ochtend al snel terrein. In het zuiden en zuidwesten schijnt de zon vrijwel onafgebroken door sluierwolken heen. In het noorden en oosten wisselen zonnig en bewolkt weer elkaar af, met de meeste wolken in Groningen en Drenthe. Het wordt 7 graden op de Waddeneilanden tot 10 graden in het binnenland bij een stevige zuidwestenwind: 4 tot 7 Bft. In de avond gaat het vanuit het noordwesten regenen.

Donderdag en vrijdag is er veel bewolking en valt soms wat regen, maar wordt het nog wat zachter: 10 tot 12 graden.

In het weekend breekt de zon weer vaker door, maar gaan de temperaturen weer iets zakken.