Voetbalnieuws

Richard Roelofsen is de rest van het seizoen hoofdtrainer van De Graafschap. De voormalig assistent-trainer neemt samen met Jan Vreman de taken over van trainer Andries Ulderink, meldde de eredivisieclub gisteren. Ulderink, die bezig was aan zijn eerste seizoen in Doetinchem, en De Graafschap besloten zondag de samenwerking te beëindigen, vanwege de slechte resultaten. De Graafschap staat laatste in de eredivisie

PSV’er Zakaria Labyad is door bondscoach Eric Gerets opgeroepen voor een oefeninterland van het Marokkaanse elftal tegen Burkina Faso, op 29 februari in Marrakech. Als de achttienjarige aanvaller speelminuten krijgt, zou dat zijn debuut betekenen. Labyad is geboren in Utrecht en kwam in zijn jeugd uit voor Nederland. Een paar jaar geleden koos hij voor Marokko, waarvoor hij ook uitkomt in het olympisch elftal.

Avram Grant zegt dat de Iraanse voetbalclub Sepahan een vriendschappelijke wedstrijd heeft afgezegd omdat hij Israëlisch is. De 56-jarige oefenmeester van Partizan Belgrado noemt de beslissing van Sepahan „beschamend”. Grant was in het verleden onder meer trainer van Chelsea en West Ham United. Sinds vorige maand is hij de hoofdtrainer van de Servische kampioen. Al eerder moest Partizan het trainingskamp van Dubai naar Turkije verplaatsen omdat Grant de golfstaat niet binnenkomt.

Het is definitief: de voetbalcarrière van Marek Jankulovski zit erop. De 34-jarige linksback heeft al lange tijd van een knieblessure en ziet een terugkeer niet meer zitten. De 78-voudig Tsjechische international speelde onder meer voor Napoli, Udinese en AC Milan en staat momenteel onder contract bij Banik Ostrava.