Terugkijken: Pownews-Rutger bij DWDD aangepakt om zijn ‘afzeiktv’

Rutger Castricum

Hij moest zich gisteren van alle kanten verdedigen. Rutger Castricum van Powned zat bij DWDD aan tafel en kreeg het flink voor de kiezen. ‘Niks generatiekloof, dit is een fatsoenskloof’.

http://www.youtube.com/watch?v=JgRkYbzyoa8

Daarbij was de opmerking tussen neus en lippen door van tafelheer Jan Mulder over het gewicht van Rutger nog een van de minste. Voordat het onderwerp van het boek aangesneden werd, ging het over de manier waarop hij - onder anderen - de vertrekkende Job Cohen altijd aanpakte met de camera. Grappend, brutaal, uitdagend.

Daar moet hij maar tegen kunnen, want zo maken wij nieuws, zei Rutger. Nee, zei Felix Rottenberg, achter hem in het publiek: omgaan met jou is helemaal geen onderdeel van zijn baan. Toen Rutger het verschil in mening verklaarde met een ‘generatiekloof’, sprong Frénk van der Linden in: “Dit is een fatsoenskloof.”

Daarmee was het nog niet gedaan. Ook Mulder had de presentator op de korrel, totdat Van Nieuwkerk het maar op tafel gooide. ‘Je maakt een bange indruk, man’.

Overigens werd niet alleen Powned aangepakt gisteravond. Ook de manier waarop NRC Handelsblad verslag deed van de situatie van prins Friso kwam bij DWDD aan bod. Dat fragment is hier terug te zien.

    • Peter Zantingh