‘Saoedi-Arabië herstelt banden met Irak’

De Irakese minister van Buitenlandse Zaken Hoshinar Zebari begin deze maand. Hij zei vandaag dat Saoedi-Arabië een ambassadeur aangesteld heeft om de banden tussen de twee landen weer aan te halen. Foto AP / Hadi Mizban

Volgens Irak heeft Saoedi-Arabië een ambassadeur voor het land aangesteld om daarmee de diplomatieke banden weer in ere te herstellen. Dat zou voor het eerst zijn sinds 1990, toen Irak onder Saddam Hoessein buurland Koeweit binnenviel.

De Irakese minister van Buitenlandse Zaken Hoshiyar Zebari zei dat vandaag tegen persbureau Reuters.

De aankondiging volgt op stijgende spanningen in het Midden-Oosten tussen shi’itische en soennitische machten, die verdeeld raken door de aanhoudende crisis in Syrië en de Westerse druk op het nucleaire programma van Iran.

    • Peter Zantingh