Real laat zege bij CSKA Moskou liggen

Caption: CSKA Moscow's goalkeeper Sergei Chepchugov stops a shot from Real Madrid's Cristiano Ronaldo (top) during their Champions League last 16 first leg soccer match at the Luzhniki stadium in Moscow February 21, 2012. REUTERS/Sergei Karpukhin (RUSSIA - Tags: SPORT SOCCER) De keeper van CSKA Moskou Sergei Chepchugov stopt een schot van Cristiano Ronaldo. Foto Reuters / Sergei Karpukhin

Real Madrid heeft vanavond met 1-1 gelijkgespeeld bij CSKA Moskou in de achtste finale van de Champions League.

De Koninklijke kwam op 1-0 via Cristiano Ronaldo na geschutter in de Moskouse defensie, maar in blessuretijd maakte oud-AZ’er Pontus Wernbloom gelijk. Karim Benzema viel bij Real al na een kwartier uit met een liesblessure. De return wordt over drie weken in Madrid gespeeld.

Real was op het kunstgras in het Luzhniki stadion vanaf het eerste fluitsignaal de veel betere ploeg. In de openingsfase was Gonzalo Higuain al dicht bij de eerste treffer van de avond, maar het mocht nog niet zo zijn. Na een klein halfuur werkte de thuisploeg zichzelf in de problemen, schrijft persbureau Novum.

Door fouten achterin kregen de Moskovieten, met Wernbloom en oud-VVV’er Ahmed Musa in de basis, de bal niet meer weg. Uiteindelijk belandde het speeltuig voor de voeten van Ronaldo, die zonder aarzelen uithaalde. Nog voor rust waren er kansen voor Real om de score op te voeren en ook na de thee bleven de bezoekers de betere.

CSKA kreeg echter steeds meer hoop op een stunt toen de stand 1-0 bleef en nam daardoor meer en meer risico in de jacht op de gelijkmaker. Dat betaalde zich bijna uit toen de ingevallen Keisuke Honda een vrije trap bijna raak schoot. In de tegenstoot schoot Ronaldo vervolgens net naast.

In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg de thuisploeg alsnog meer dan waar het recht op had. De bal, die steeds het strafschopgebied werd ingepompt, viel voor de voeten van Wernbloom en de Zweed schoot in zijn eerste officiële duel voor CSKA direct raak.

    • Hans Klis