Poppersprijs voor duo Vrij Nederland

Twee journalisten van Vrij Nederland hebben de Jip Goldsteijn Journalistiekprijs 2012 gewonnen. De jury vond het artikel Hou van Ons, de laatste troubadours, in Vrij Nederland van 19 februari 2011 „een pageturner zonder weerga”.

De journalisten Sander Donkers en David KIeijwegt schreven een verhaal over een ontmoeting tussen de Vlaamse artiest Guido Belcanto en de Nederlandse singer-

songwriter Lucky Fonz III. Beide journalisten zijn gespecialiseerd in de popmuziek. In het juryrapport staat dat het verhaal een „bijzondere dubbelslag” was en dat het tweetal „onnavolgbaar in woord en beeld wordt gebracht”. Donkers en Kleijwegt winnen een oorkonde en 2.500 euro.

De Jip Goldsteijn Journalistiekprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan journalisten die een bijzonder artikel over cultuur schrijven. De jury zoekt diepgaande verhalen die zich niet houdt aan „de prangende wetten van Nu.nl of De wereld draait door”. De prijs werd opgericht na het overlijden van journalist Jip Goldsteijn in 2002. Hij stond vooral bekend om zijn interviews met popsterren in De Telegraaf.