Murdoch: The Sun straks ook op Sunday

Met de zondagseditie wil Murdoch de News of the World vervangen.

„Sun on Sunday. Dit is niet het weerbericht.” The Sun maakte het gisteren zelf bekend: er komt een zondagse editie van de populaire Britse tabloid. Aanstaande zondag al.

Murdoch suggereerde een paar maanden geleden al dat The Sun ook op zondag zou kunnen verschijnen, ter vervanging van News of the World. Die krant hief hij afgelopen zomer op nadat was gebleken dat journalisten op grote schaal mensen hadden afgeluisterd, met als gevolg dat sommige adverteerders de krant boycotten. Wel verrassend is dat Murdoch The Sun on Sunday nú op de markt brengt. Vorige week werden nog eens vijf Sun-journalisten, onder wie leidinggevenden, opgepakt op verdenking van omkoping van politiefunctionarissen. Op de redactie van The Sun, met een oplage van 2,5 miljoen het grootste dagblad van Groot-Brittannië én winstgevend, is onrust ontstaan doordat de informatie die tot de arrestaties leidde, kwam van uitgever News International. Gevreesd werd dat Murdoch ook The Sun zou opheffen. De gearresteerde verslaggevers krijgen volgens Murdoch juridische bijstand van de uitgever en hun schorsing is ongedaan gemaakt. Maar hij zei ook dat News International bewijs zal blijven leveren aan Scotland Yard. Dat geldt ook voor The Times en The Sunday Times.

De krant komt in elk geval op een financieel gunstig moment: het aantal advertenties neemt in aanloop naar de Olympische Spelen deze zomer in Londen flink toe. NRC