Kortkolom sport

Voetballer Dordrecht zit voorlopig in de cel

Dordrecht. Voetbalclub FC Dordrecht moet het enige tijd stellen zonder Shayron Curiel. De 20-jarige aanvaller zit sinds vorige week dinsdag in een politiecel, omdat hij verdacht wordt van diefstal met geweld in Rotterdam. Zijn hechtenis is onlangs met twee weken verlengd, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. De op Curaçao geboren Nederlander zou samen met drie anderen begin januari een studentenhuis hebben overvallen. De bewoners moesten onder bedreiging van een mes hun waardevolle spullen en geld afstaan. Eerstedivisieclub FC Dordrecht berichtte afgelopen vrijdag dat zijn speler Curiel vast zit in afwachting van een strafzaak. (Novum)

Schaatser Jongejan (27) beëindigt loopbaan

Rotterdam. Ben Jongejan zet aan het einde van dit seizoen een punt achter zijn schaatsloopbaan. De 27-jarige rijder van Team 1nP was afgelopen weekeinde nog reserve bij de wereldkampioenschappen allround in Moskou. Hij had dat afgedwongen met zijn derde plaats op de Nederlands kampioenschappen, waar hij de 1.500 meter won. „Ik heb jarenlang alles voor het schaatsen opzijgezet, omdat ik ooit wereldkampioen wilde worden. Heel eerlijk: dat zie ik niet meer gebeuren”, zegt Jongejan vandaag in het AD. Hij reed sinds 2006 onder meer bij de ploegen van VPZ en APPM. In 2008 mocht hij na een derde plaats op de NK allround deelnemen aan de EK (zesde) en WK (tiende). (Novum)

Krajicek naar tweede ronde in Memphis

Rotterdam. Michaëlla Krajicek heeft gisteren de tweede ronde van het WTA-toernooi in Memphis bereikt. De beste Nederlandse tennisster van het moment won na ruim een uur spelen van de in Oekraïne geboren Britse Elena Baltacha: 6-2 en 6-1. Baltacha was als zesde geplaatst op het Amerikaanse hardcourttoernooi. Krajicek, die liefst vijftien aces sloeg tegen Baltacha, speelt in de volgende ronde tegen Olga Govortsova uit Wit-Rusland. Zij won zondag in de eerste ronde van de Russin Vesna Dolonts. Krajicek, de nummer 82 van de wereld, speelde nog nooit eerder tegen de vier posities hoger gerangschikte Govortsova. (Novum)

Huta Galung, Schoorel verder in Wolfsburg

Rotterdam. De Nederlandse tennissers Jesse Huta Galung en Thomas Schoorel hebben gisteren de tweede ronde van het challengertoernooi in het Duitse Wolfsburg bereikt. Huta Galung had drie sets nodig om de Duitser Sebastian Rieschick te verslaan: 3-6, 7-6 en 7-6. Schoorel, als eerste geplaatst, versloeg de Tsjech Jan Mertl met 7-6 en 7-5. Huta Galungs opslag werd in de eerste set snel gebroken. Ondanks drie kansen om gelijk te maken, verloor hij de set van de Duitse wildcardhouder. In de tweede set verloren beide spelers twee keer hun service. In de tiebreak was Huta Galung veel sterker: 7-2. De Nederlander had ook in de derde set een tiebreak nodig en was daarin weer duidelijk de beste. (Novum)

Qatar stuurt eerste vrouwen naar Spelen

Rotterdam. Qatar stuurt dit jaar voor het eerst sportvrouwen naar de Olympische Zomerspelen. Het Internationaal Olympisch Comité bood Qatar twee wildcards aan, waardoor zwemster Nada Arkaji en atlete Noor al Malki naar Londen kunnen. Sjeik Saoud bin Abdulrahman al Thani, de secretaris-generaal van het Qatarees olympisch comité, liet weten dat het aantal vrouwen in de olympische ploeg nog naar vier kan stijgen. Evenals Saoedi-Arabië en Brunei stuurde Qatar nog nooit sportvrouwen naar de Olympische Zomerspelen. (Novum, AP)