ik@nrc.nl

Mijn rustige zondagtrein naar het zuiden blijkt vol te zitten met aangeschoten en zingende carnavalsvierders. Bij een tussenstop komen er nog meer de coupé binnen. Een groep aangeschoten mannen kondigt ze aan. „En we hebben een... Tijger! En daar komt... Jezus!” De hele coupé verwelkomt joelend Jezus en de Tijger.

Dan volgt een niet-verklede jongen in glimmende zwarte jas met een bontkraag. „Volgens mij is het een Marokkaan”, zegt iemand. „Nee hoor, het is een... Knuffelmarokkaan. Hij is verkleed als Ali B.” De jongen kijkt verward om zich heen. „Bier voor Ali!” Van drie kanten krijgt hij een blikje aangeboden. Hij aarzelt even en pakt dan het biertje aan. De coupé juicht en richt zich op de volgende passagier, een tovenaar.

Ook een ikje? Stuur maximaal 120 woorden naar ik@nrc.nl

    • Thimon de Jong