Huta Galung en Schoorel winnen in Wolfsburg

De Nederlandse tennissers bereikten beiden de tweede ronde.

Rotterdam. Jesse Huta Galung en Thomas Schoorel hebben gisteren de tweede ronde van het challengertoernooi in Wolfsburg bereikt. Huta Galung had drie sets nodig om zich van de Duitser Sebastian Rieschick te ontdoen: 3-6, 7-6 (2) en 7-6 (2). Schoorel, als eerste geplaatst, versloeg Jan Mertl uit Tsjechië met 7-6 (6) en 7-5. In de tweede ronde treft Huta Galung mogelijk Igor Sijsling (2). De Amsterdammer speelt vandaag pas zijn eersterondepartij, tegen Laurynas Grigelis uit Litouwen. Schoorel treft de Serviër Ilja Bozoljac of Stefan Seifert uit Duitsland.

Huta Galung behoort sinds gisteren weer tot de beste tweehonderd tennissers van de wereld. Hij steeg van de 232ste naar de 198ste positie op de wereldranglijst. Novum