Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politiek

‘Honderd doden in Syrië’ - VS overwegen militaire hulp

Het dodental in Syrië door overheidsgeweld zou vanavond naar minstens honderd gestegen zijn. Eerder vanmiddag meldden mensenrechtenactivisten nog vijftig doden. De meeste slachtoffers zouden in de belegerde stad Homs gevallen zijn.

Dat meldt persbureau Reuters op basis van informatie van locale comités van de opstandelingen. Onder de doden zouden zich ook tien kinderen en drie vrouwen bevinden. Vandaag lag het opstandelingenbolwerk Homs weer onder vuur door het Syrische leger, terwijl het Rode Kruis al twee dagen bemiddelt om dagelijks twee uur een staakt-het-vuren in te stellen om slachtoffers van medische hulp te voorzien.

Al Jazeera ging op reportage in Libanon waar gewonden uit Syrië behandeld worden:

Vanavond liet het Witte Huis voorzichtig doorschemeren dat het mogelijk in internationaal verband de Syrische rebellen zou kunnen voorzien van militaire hulp. Dat was eerder onbespreekbaar. In een gezamenlijke verklaring met het ministerie van Buitenlandse Zaken liet de regering van Obama weten dat nieuwe tactieken worden onderzocht om een einde te maken aan het gewelddadige optreden van president Bashar al-Assad, nu een straffe VN-resolutie uitblijft.

Volg de laatste ontwikkelingen in Syrië op het liveblog van Al Jazeera.