Dow Jones bereikt hoogste punt sinds kredietcrisis

NEW YORK, NY - FEBRUARY 21: Traders work on the floor of the New York Stock Exchange on February 21, 2012 in New York City. Following news that Greece was set to get more bailout funds, U.S. stocks rose modestly in morning trading with the Dow Jones industrial average (INDU) up 30 points, or 0.2%. Spencer Platt/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == Beurshandelaren op de vloer van de New York Stock Exchange. Foto AFP / Spencer Platt

De Amerikaanse beursindex Dow Jones is door de 13.000 punten, het hoogste punt sinds de kredietcrisis uitbrak in 2008.

De toonaangevende Amerikaanse beursgraadmeter bereikte de mijlpaal na ongeveer twee uur handel en bleef daar zo’n halve minuut op staan.

De beurs kreeg het laatste zetje van de sterke bedrijfsresultaten en de deal die vannacht werd bereikt over de Griekse noodsteun.

De ministers van Financiën van de eurozone kwamen vannacht overeen dat Griekenland nog eens 130 miljard euro krijgt toegezegd om het land te behoeden voor een faillissement. Nooit eerder werd zo’n hoog bedrag als noodsteun toegezegd.

    • Marije Willems