Aftreden Job Cohen

Het terugtreden van Job Cohen als partijleider betekent een volle agenda voor de PvdA. De partij moet op zoek naar een nieuwe leider, een nieuwe boodschap, en betere peilingen. De to-do-lijst voor de komende weken.

NOVUM00:COHEN TREEDT AF:DEN HAAG;20FEB2012***ARCHIEFFOTO4OCT2011***-Job Cohen treedt met onmiddellijke ingang terug als politiek leider van de Partij van de Arbeid. Hij legt het voorzitterschap van de Tweede Kamerfractie neer en zal niet terugkeren in de Tweede Kamer. Dat heeft hij maandag bekendgemaakt. Cohen zegt de overstap naar de landelijke politiek te hebben gemaakt omdat hij wilde bijdragen aan een 'fatsoenlijke samenleving'. "Ik moet helaas vaststellen dat ik er onvoldoende in ben geslaagd de weg naar deze fatsoenlijke samenleving geloofwaardig over het voetlicht te brengen", zegt Cohen in een schriftelijke verklaringPvda-leider Job Cohen praat dinsdagmiddag na afloop van een fractievergadering met de pers. Vertrekkend PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen uitte in een interview met De Volkskrant harde kritiek naar Cohen.NOVUM/bm/str.Bart Maat NOVUM BART MAAT