A.H.J. Dautzenberg bundelt ‘hatemail’

De schrijver A.H.J. Dautzenberg heeft een bloemlezing samengesteld van de hatemail die pedofielenvereniging Martijn en hij de afgelopen tijd ontvingen. Dautzenberg werd vorig jaar lid van pedofielenvereniging Martijn. De schrijver werd lid van de vereniging, die seksuele relaties tussen volwassenen en kinderen bespreekbaar wil maken, omdat hij vindt dat een dialoog tot meer resultaat leidt

De schrijver A.H.J. Dautzenberg heeft een bloemlezing samengesteld van de hatemail die pedofielenvereniging Martijn en hij de afgelopen tijd ontvingen.

Dautzenberg werd vorig jaar lid van pedofielenvereniging Martijn. De schrijver werd lid van de vereniging, die seksuele relaties tussen volwassenen en kinderen bespreekbaar wil maken, omdat hij vindt dat een dialoog tot meer resultaat leidt dan het ingooien van ramen en het bedreigen van mensen. Zelf is hij tegen kindermisbruik.

Dit protest tegen de ‘heksenjacht’ op Martijn leidde volgens de auteur tot zoveel hatemail dat hij er een bloemlezing van heeft kunnen samenstellen. Dautzenberg heeft de readymades voorzien van een ‘poëtische’ regelval. Een voorbeeld:

Vandaag zijn wij met kameraden
eens rond wezen kijken
in Velp
Helaas
een vals adres
We zoeken verder

Of Dautzenberg de hatemail daadwerkelijk heeft ontvangen is niet duidelijk. De auteur staat bekend om zijn mystificaties. Hoe dan ook: de bundel is hier te downloaden. Dautzenberg hoopt geld te ontvangen voor de bundel. Met het geld wil hij Martijn aan een advocaat helpen. De vereniging staat op 7 maart voor de rechter omdat het Openbaar Ministerie de vereniging wil verbieden vanwege ‘verstoring van de openbare orde en goede zeden’.