Weer- en verkeersdiensten waarschuwen voor gladheid op wegen

Geen zware spits verwacht ondanks gladde en besneeuwde wegen. Foto NRC / Arjan de Jongh

Automobilisten moeten vanochtend rekening houden met gladheid. In het hele land is het plaatselijk glad door bevriezing van natte weggedeelten, waarschuwt het KNMI. Vanwege de voorjaarsvakantie wordt geen drukke spits verwacht.

In het zuidwesten is het glad door winterse buien van afgelopen nacht. Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) is in Rotterdam en omgeving ongeveer een centimeter sneeuw gevallen, die op lokale wegen is blijven liggen. De VID verwacht ondanks de gladheid een lichte spits met niet meer dan 150 kilometer file. Ook de ANWB verwacht ondanks - of wellicht dankzij - de waarschuwingen een normale filedrukte.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer In het hele land is het plaatselijk glad door bevriezing. In het zuidwesten is het glad door de winterse buien van afgelopen nacht.

De waarschuwing voor gladheid geldt in ieder geval tot 09.00 uur. Daarna lopen de temperaturen volgens het KNMI op en zal de gladheid verdwijnen. De gladheid leidde tot 08.00 uur niet tot grote problemen. De grote wegen zijn volgens een woordvoerder van Weeronline goed berijdbaar. “Er is op snelwegen en provinciale wegen goed gestrooid en omdat er vannacht geen neerslag is gevallen, is het alleen glad op lokale wegen.”

    • Jules Seegers