Weer

Het wordt de komende dagen opnieuw wisselvallig, maar met hogere temperaturen. Tussen hoge- en lagedrukgebieden in wordt deze week vanuit het westen zachte lucht aangevoerd, dikwijls met een stevige wind. Vanuit het noorden proberen storingen ons te raken, maar de meeste doven grotendeels uit dankzij een hogedrukgebied net ten zuiden van ons. Rondom dit gebied is het zonnig. Goed nieuws voor de Alpen, maar wij moeten het hier doen met veel bewolking en soms wat regen.

Vannacht trekt de eerste regen vanuit het noorden het land binnen, om te stagneren ter hoogte van de grote rivieren. In het noorden blijft het kwik net boven nul, in het zuiden van het land kan het lokaal met wat opklaringen nog tot lichte vorst komen.

Morgenochtend staat er een stevige zuidwestenwind, kracht 4 tot 6, en is het overwegend bewolkt. Ten noorden van de rivieren valt af en toe wat regen.

In de loop van de dag wordt het vanuit het zuiden op steeds meer plekken droog en neemt de wind wat af. De bewolking blijft echter overheersen bij maxima tussen 6 en 9 graden. Het blijft overwegend bewolkt en af en toe regent het.

Donderdag en vrijdag zijn zacht, met 10 tot 12 graden.